M E D Y A V E R S E A K A D E M I

Bekleyin...

İçerik Analizi ve Bibliyometrik Analiz

İçerik Analizi ve Bibliyometrik Analiz

Instagram

Bizi Takip Edin

Bibliyometrik analiz yöntemi, bilim dünyasındaki performansın analizini yapmak ve bilimin kaydedilmesini haritalamak amacıyla kullanılan bir araştırma yaklaşımını ifade eder. Performans analizi, hem yapısal olarak yapacağı araştırmaların hem de yayınların değerlendirilmesini içerir. Bu değerlendirme, araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi, yayınlarının resmi ve lisanslı katkılarını hesaplama amacı taşır. Bilim haritalaması ise, bir bilimin saklanması ve dinamiklerini daha iyi anlamayı amaçlamaktadır.

Bibliyometrik çalışmalar, üç farklı değişim gerçekleştirilebilir: yapısal odaklanma, dinamik odaklanma ve dar bir araştırma sürecine odaklanma. Dar bir araştırma sorusu, araştırmacıların çalışanlarına yön verecek bir soru ile başlıyor. Dinamik odaklanmada ise yayınlar belirli zaman aralıklarına bölünerek gruplar arasında karşılaştırmalar yapılır. Yapısal odaklanma ise, kurumlar, yazarlar ve yayınlar arasındaki bileşenler ayrıntılı analizde kullanılır. Bu hesaplamaların bibliyometrik hesaplamaları, farklı araştırma sonuçları ve hedeflere yönelik kullanılabilir ve tavsiye edilen analizlerin çeşitliliği yansıtılmaktadır.

İçerik analizi, nitel araştırma yöntemlerinin önemli bir cihaz olarak kabul edilebilir ve nesnel, ölçülebilir ve doğrulanabilir bilgiye ulaşma amacı taşır. Bu analiz yöntemi, birçok farklı türde malzeme, dil, dil, kategorilendirme, belirli kurallar ve sistemler içeren inceleme hedeflerini içermektedir. İçerik analizi, özellikle metin, doküman ve diğer yazılı veya görsel anlatımların anlamlarını ve içeriklerini anlama ve yorumlama sürecini temsil eder.

Bu yöntem, araştırmacıların karmaşık veri sistemli bir şekilde analiz etmesi ve bu analizlerin birleştirilmiş olarak depolanmasına erişme fırsatı sunar. İçerik analizi, nitel araştırmada bilgi çıkarmanın, belirtilerin belirlenmesinin ve içerikle ilgili önemli temaları keşfetmenin bir yolunu temsil eder. Araştırmacılar, belirli araştırma sorularını veya hedef içerik analizi yaparak, ayrıntılı ve kapsamlı bir şekilde bilgi toplarlar ve bu da nitelikli bir eğitimci olarak kabul edilir. İçerik analizinde nesnel ölçülebilir doğruluğunu teyit edilebilen bilgilere ulaşmada pek çok meteryali kullanabilme imkanlarını öğrenir. Kullanılan araçların belirli adımlar ve kurallar dahilinde analizlere ulaşılan bir tekniği öğrenmeyi hedefler.

Danışan bu eğitimle biyometrik ve içerik analizi hangi alanlarda kullanılır ve bu iki yöntem arasındaki farklılıkları öğrenir.  Biyometrik analiz; herhangi bir konudaki kurumlar, ülkeler arasında karşılaştırma yapabilme ve araştırmayı multidisipliner bir alana taşımayı öğrenir. Bu yöntemin yasaları ve kurallarını kullanabilme becerisini geliştirmeyi hedefler.

Benzer Eğitimlerimiz:

HEMEN TASARIM E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.